EvolutionDebatMyterHistorieUdstillingerUndervisningNyhederDarwinarkivet

Begivenheder i november

20.11.2011

STRANDEN: børneteater

Strandturen med far og mor forvandler sig for pigen til en drømmeagtig rejse. Der, midt på stranden, ligger der pludselig en glaskugle. Man kan se noget i den. Pigen forglemmer sig selv og trækkes ind i en magisk fortælling om livets historie fra start til slut: Livets kim plantes i sandet. Atomer bliver til molekyler, de første dyr kravler op fra havet og menneskene opstår. Sammen med pigen ser vi deres historier om sorg og glæde, krig og kærlighed, fest og katastrofe. Og til sidst forsvinder livskimen fra stranden igen.
Stranden er en næsten ordløs forestilling med dukker og skuespillere, hvor videoprojektioner, musik og lyd bidrager til en poetisk og drømmeagtig stemning. En slags billedbog om livets historie.

Entré: 110,-

Tid: kl 14.00

Sted: Erikstruphallen, Kronhøjvej 4, Store Heddinge

Arrangør: Teatret ZeBu, Stevns Teater

17.11.2011

MASSEUDDØEN

Foredrag ved geolog Bo Pagh Schultz

Fem store "Mass extinction" har ramt jorden, bl.a forårsaget af meteornedslag og vulkanudbrud og deraf afledte klimaændringer. De har alle udryddet et utal af arter, men også givet livet mulighed for en eksplosionsagtig udvikling af mange nye arter. Mennesket bidrager til det, som betegnes den sjette store masseuddøen.

Entré: 60,-

Tid: kl 19.00

Sted: Naturama, Dronningemaen 30, 5700 Svendborg