EvolutionDebatMyterHistorieUdstillingerUndervisningNyhederDarwinarkivet

Begivenheder i oktober

03.10.2011

MED DARWIN PÅ DATING

- Et foredrag om et evolutionært syn på dating

Af Benjamin Graneberg

Påfugle strutter med fjerene. Edderkopper danser en æggende dans. Hvad gør vi mennesker? Dette foredrag kaster lys over, hvorfor mænd skal huske at købe blomster, og hvorfor kvinder bruger så lang tid foran spejlet. Og så stilles der skarpt på den ikke helt lille forskel mellem mænd og kvinder, når det kommer til valg af partner for livet eller for en enkelt aften. Bliv provokeret og overrasket, når Benjamin smider to lys over bord og med stor humor skræller romantikken af vores kærlighedsaffærer. Og kast et ekstra blik på din partner på vej hjem i bilen. Hvis du tør.

Gratis entré

Tid: kl 19.00

Sted: AU Centre for Entrepreneurship and Innovation , Bygning 5361, Finlandsgade 27, 8200 Aarhus N

Arrangør: StudenterForedrag

06.10.2011

Lektor, ph.d. Michael Bang Petersen, Aarhus Universitet:

I deres grundessens handler moderne politiske diskussioner om det rette svar på basale moralske spørgsmål. Er vi forpligtede overfor dem, der er svagere end os selv? Hvordan bør vi reagere overfor dem, der bryder reglerne? Og hvordan skal fællesskabets grænser defineres? Disse problemstillinger er ikke nye, men indeholder elementer som vi som art har stået over for i hundred-tusinder af år. Mennesket er som allerede Aristoteles påpegede et politisk dyr af natur. Men samtidig udspiller moderne politik sig i en radikalt anden kontekst end den, som vores forfædre levede i. Vores politiske instinkter er selekteret til at håndtere politiske problemstillinger i små grupper. I dag lever vi i store abstrakte samfund, hvor vi skal forholde os til et utal af personer, som vi ikke kender og aldrig kommer til at møde. Budskabet fra evolutions-psykologien er således, at moderne mennesker forholder sig til massepolitik med instinkter, der er tilpasset et liv i smågrupper. Denne indsigt har vigtige konsekvenser på politiske områder såsom kriminalitet og omfordeling.

Sted: Preben Hornung Stuen, Studenternes Hus, Aarhus Universitet, Nordre Ringgade 1, 8000 Aarhus C

Arrangør: Studenterkredsen i Aarhus

14.09.2011 - 14.10.2011

EVOLUTION: Børneteater

I samarbejde med Center for Kunst & Videnskab ved Syddansk Universitet præsenterer BaggårdTeatret på 45 minutter sandheden om hvordan alting blev til…

Et hæsblæsende one-man-show for mødre, forskere, sjette klasses drenge og andet godtfolk med nysgerrigheden i behold og lattermusklerne i træning.

Med afsæt i den nyeste forskning og frækkeste videnskab har stand up’er Carsten Bang skabt en forrygende, formidlende tour de force med sans for skabelsens finesser - og de mere grovkornede pointer!

Tag dine børn og børnebørn under armen, og gå i Evolutionariet.

Producent: BaggårdTeatret. Instruktør: Thomas Corneliussen. Dramatiker: Carsten Bang. Scenograf: Palle Steen Christensen. På scenen: Camilla Lohman

Tid og sted: Forestillingen er på turné rundt i Danmark. Se spilleplan her.