EvolutionDebatMyterHistorieUdstillingerUndervisningNyhederDarwinarkivet

Hvordan citerer jeg?

Du skal altid angive kilde
Hvis du citerer tekst eller bruger billeder fra evolution.dk i din opgave eller artikel, skal du nævne, at materialet er fra evolution.dk.

Du skriver referencen ned med forfatter, titel på artiklen, evolution.dk i kursiv og link i parentes med dato for, hvornår du har været inde på siden.

Eksempel
Bodil K. Ehlers og Ditte Demontis, "Selektion", Evolution.dk (http://evolution.dk/dk/evolution/biologisk-evolution/naturlig-selektion.html, læst 01-02-2009)

Hvorfor skal jeg citere?

Det gælder for alle kilder, du finder og bruger fra internettet, ligesom kilder du finder i f.eks bøger, aviser og tidsskrifter, at du skal angive kilden. Det skal du gøre fordi materialet et beskyttet af lov om ophavsret, og for at dokumentere dine oplysninger og dermed vise hvorfra du har din viden. På den måde øger du også din troværdighed overfor din lærer eller dine læsere. Der er meget anonym viden på internettet. Pas altid på overfor den slags og læg mærke til hvem afsenderen egentlig er.

På internettet udgiver mange sig for at være noget andet, end de er. Særligt når det drejer sig om evolution. Her er der meget materiale, der er skrevet af folk med et bevidst ønske om at fordreje virkeligheden. Meget af det materiale ser umiddelbart fornuftligt og videnskabeligt ud. Men hvis det ikke kommer fra en national forskningsinstitution eller en offentligt anerkendt formidlingsorganisation, så er der grund til at være på vagt.

Alt materiale på evolution.dk er skrevet af anerkendte evolutionsforskere fra danske universiteter. Her er intet materiale anonymt. Derudover samarbejder vi med en række formidlingsorganisationer, herunder Aktuel Naturvidenskab, Biologiforbundet, Dansk Naturvidenskabsformidling og Experimentarium.

Redaktionen

Se også copyright.