EvolutionDebatMyterHistorieUdstillingerUndervisningNyhederDarwinarkivet

Hvad gør jeg?

Hvordan finder jeg rundt?
Det kan godt være svært at finde rundt her på siderne. Men hvis du farer vild, kan du altid komme tilbage hertil. Prøv at se øverst på siden. Der ser du 6 små firkantede billeder. Når du kører musen henover lyser de op og så kan du klikke på dem. Hvis du vil herhen igen skal du klikke på den blå firkant med spørgsmålstegnet og vælge 4-6. klasse.

Hvad kan jeg bruge siderne til?
Du kan lære om hvordan alt liv på jorden har udviklet sig. Det kalder vi evolution. Alle de dyr, planter og bakterier der findes har udviklet sig gennem millioner, ja, faktisk milliarder af år, og kommer fra det samme udgangspunkt. Det betyder, at alt levende er i familie. Ja, du er i familie med både mus og mos. Nogle er tættere i familie end andre. Mennesket er et pattedyr. Det er kænguruer og hvaler også, men ikke sild og pingviner. Vores nærmeste slægtninge er aberne. De er en slags fætre og kusiner til mennesket. Her er chimpansen vores nærmeste familie.

Jamen det er altså svært!
Ja, det kan godt være lidt svært at forstå det hele på en gang. Det behøver du heller ikke. Du skal nok få det lært. Du kan starte med at kigge på nogle af de spørgsmål du finder under opgaver og se om du kan finde svarene her på siderne. Du kan også kigge lidt på myterne. Her finder du nogle af det som alle tror de ved om evolution, men tit er forkert. Du kan jo prøve at se hvad din mor og far--eller måske din lærer--svarer, hvis du spørger dem om de forskellige myter er rigtige eller forkerte. Tror du, at de kender de rigtige svar?